Η συνταγή είναι απλή και πεντανόστιμη!
Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ)
- 5-6 μπιφτεκια μεσαίου μεγέθους
- λίγο λάδι
- 2 κ.σ πάστα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 σφηνάκι κρασί
- λίγο αλάτι
- 1/2 κ.σ. πιπέρι
- 1/2 κ.γ κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μπιστέκια στο ταψι με λίγο νερό και αρχίζουμε να τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα σε θερμοκρασία 180ο C.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι , και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, όταν το κρεμμύδι μας τσιγαριστεί προσθέτουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια μας, και τα τηγανιζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα βάζουμε τη πάστα ντομάτας και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας επίσης για 3 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε το μείγμα του τηγανιού μέσα στο ταψί με τα μπιφτέκια. Προσθέτουμε νερό και το αφήνουμ στην ίδια θερμοκρασία έως ώτου βράσουν και ξεροψηθούν τα μακαρόνια. Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο το πολύ σε είκοσι λεπτά!
Tips:
Συνοδεύσετε το πιάτο σας με μηζήθρα ή παρμεζάνα.
mary anne