Υλικά:
- 2 κονσέρβες καλαμαράκια
- 300γρ. μέτριο κριθαράκι
- 2 κ.σ ντοματοπελτέ
- λίγο λάδι
- ένα κρεμμύδι κομένο σε κυβάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σφηνάκι κρασί
- λίγο πάπρικα
Εκτέλεση
Μέσα σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα καλαμάρια αφού τα έχουμε στραγγίσει. Τα αφήνουμε για πέντε λεπτά ενώ ανακατεύουμε να σοταριστούν.
Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια ρίχνυμε στην ίδια κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Αμέσως μτά ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και το αφήνουμε για λίγο μέχρι να τσιγαριστεί όλο το μείγμα. Τελειώνοντας προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Σε 15 λεπτά το φαγητό θα είναι έτοιμο, ουσιαστικά περιμένουμε να βράσει το κριθάρι και να πιει το ζουμί του.
Tips: Αν θέλετε αντί για κρασί προσθέστε ούζο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Καλή σας όρεξη